Monday, January 17, 2022

SUSTAR OÜ

 Sustar OÜ looja ja omanik on Susanna Kiitsak, kes on lõpetanud Tartu Ülikooli arheoloogia eriala bakalaureuseõppe ning tegelenud juba üle 10 aasta Eesti muinasaja taaskehastamisega ja erinevate ajalooliste ning tänapäevaste käsitöötehnikatega. Juba ka üle 10 aasta on Susanna ehk Susa toimetanud Vanakaruvalukoda OÜ-s, kus on hallanud erinevaid ülesandeid alustades kõigist messingvalu tööprotsessidest ning lõpetades firma juhtimise ja kliendisuhtlusega.

Sustar OÜ sündiski osaliselt vajaduse tõttu väikeste laste kõrvalt endale ise töökohta arendada ning osaliselt ka selleks, et käsitöö järgi sügelevad näpud leiaksid ehk ka mingi reaalse väljundi. Aastate jooksul on õnnestunud mõningal määral käsitööd jagada teiste taaskehastajatega, aga 2020-21 koroona tõttu välja arenenud ürituste puuduse ning veebikaubanduse tõusu tõttu oleks tore leida varudeks kogunenud toodangule uute omanike leidmiseks ka muid kanaleid.

Sustar OÜ on veel hetkel arenev ning otsime oma põhilist valdkonda ning tegevusala, aga esialgu ilmselt leiab meie e-poest esmajoones tekstiilkäsitööd- nõeltehnikas mütse, sokke, kindaid ning erinevaid õmmeldud ajaloolise taustaga riideid. Kindlasti proovime lähitulevikus arendada messingust valatud toodete valikut.

Oleme avatud ka erinevate eritellimuste teostamisele- võime pakkuda nii vahanikerdamist, messingvalu koostöös Vanakaruvalukoda OÜ-ga, erinevate muinas- ja keskaegsete rõivakomplektide õmblemist ning nõeltehnikas sokkide, kinnaste, mütside valmistamist ja kõlapaelte kudumist. Eritellimuste puhul peaks arvestama pigem pikema ooteajaga, kohati kuni paar kuud, aga selle kõik saab sõnumite ja e-kirjade teel eraldi kokku leppida.





No comments: