Sunday, August 12, 2018

Kiruvere muinaslaager 2018


Kiruvere Muinaslaager on selleks korraks lõppenud. Neli imetoredat päeva veel imelisemas seltskonnas möödusid märkamatult. Seekord oli Agelinde esindatud Tarmo, Susanna ja nende laste Teele ja Taavi poolt. Agelinde platsil olid kohal ka sõbrad Olga, Dmitri ja Ave. Naaberplatsidel toimetavad Toomas ja Peep lõid ka meie tegevustes kaasa ning abistasid nõu ja jõuga ning pakkusid seltskonda.
Ilmataadile iga-aastaselt toodavad ohvrid tasusid ära ning ilm oli suurepärane. Reedel saime pisut vihma, mis lõi õhu klaarimaks ning võimaldas vabamalt lõket teha, kuid ülejäänud päevadel oli metsa vahel mõnus soojus ja imeline suplusilm.
Oma laagris toimetamise kõrvalt jõudsime kaasa lüüa ka muinaslaagri korraldajate poolt organiseeritud tegevustes. Olga ja Ave värvisid sinerõikaga villast lõnga ja Tarmo linased pandi ka lõpuks patta, mis andis tulemuseks vahvad teksavärvilised püksid. Pidusöögiks valmistasid naised juustupalle, mis olid keedetud suhkrusiirupis ja üle puistatud pähklipuruga. Ka vähesoolaseid kurke õnnestus hommikuseks krõmpsampsuks teha. Toomas tegi puutööd. Susanna tegeles kauplemisega ja müüs Vanakaruvalukoja toodangut ja naiste käsitööd. Tarmo ja Dmitri käisid võitlemas. Lapsed siblisid laagris ringi ja otsisid teisi muinaspõnne sõpradeks.
Nautisime väga heade sõpradega kohtumist ning meeldivaid tegevusi juba koduseks saanud keskkonnas ja vaimustavat ilma!
Igatahes täname korraldajaid Austrvegr klubist ja Kiruvere Muinaslaagri rahvast, tänu kellele sai veededetud tore nädalalõpp.
Pildid on tehtud Ave, Olga, Susanna ja Tarmo poolt

















No comments: