Wednesday, January 8, 2014

Tagasivaade Talvelaagritele.

Oli aasta 2006, kui värske uustulnukana taaskehastusmaasikul hakkas mulle järjest enam tunduma , et talv on aeg, kus muinasseltsielu on täiesti välja surnud.  Tuli midagi ette võtta. Uurisin inimestelt nende arvamust talvise ürituse korraldamise võimalikkuse kohta . Küll kiruti kehva olemasolevat varustust ,küll külma ja kas üldse on talvel sellist asja mõtet korraldada. Vaatamata kõigele sai asi käsile võetud ja juba 2007 aasta talvel nägi valgust esimene Talvelaager. Sel ajal klubi Tarbatu olles sai koos korraldatud laager Helen Vellau akaTäpi maakodus Liiapeksil. Kohale tuli mitukümmend inimest erinevatest klubidest ja vaatamata külmale -15 C ja kitsastele oludele sai laager peetud. Pandi proovile oma villased riided ja lambanahad. Märksõnadeks said  "eepiline kilbirivi" , külmund leivasupikuubik ja imehea meemõdu, mis noori saunalisi niitis. Tagasiside oli hea ja nii oligi talvelaagrite traditsioon sündinud. Algusest peale oli minu soov inimesi väljas tegutsema panna ,pakkudes nii suusatamist,võitlust ,seltskonnamänge ja harivaid loenguid. Üldjoontes selliseks laagrid kujunesidki, vahel suurema ja vahel väiksema osalejate arvuga. Samuti soosis talv alati meie ettevõtmisi mõnusa külma ja lumega. Tarkust on erinevatel aastatel jaganud  meiega Meelis Säre aka Vanakaru, Indrek Jets, Tõnno Jonuks, Tamur Kusnets, Ragnar Saage. Võitluskunsti õpetasid Raivo Ird aka Turm, Karmo Kiilmann aka Karmus, Hendrik kivirand aka Mimic ja inBoil. Kõhud said täis tänu erinevate klubide naistele . Erilised tänud Liiliale ja Susale.

2007 Liiapeksi
2008 Pildid
2009 Kõrvelaanes
2010 Vihtlas
2011 Viikingite Külas

Viikingite Küla üritusest 2011 aastal  oli lõpuks kujunenud selline talvelaager nagu ma oma vaimusilmas ette kujutasin. Üritus sujus suurepäraselt , Suurepärane talveilm soosis ettevõtmist.

 Alates 2012 aastast korraldab Talvelaagreid Karmus, kes on asjaga hästi hakkama saanud ja loodan ,et ta panustab sellesse vääriliselt . Talvelaager on saanud juurde ka rahvusvahelise mõõtme Skandinaavia külaliste näol. Usun ,et Talvelaagrite traditsioon jääb kestma ja tõmbab ligi palju huvilisi.

2012 Viikingite Külas
2013 Viikingite Külas
2014 Viikingite Külas
2015 Viikingite Külas
2016 Viikingite Külas


Talvelaagris näeme!
Lemmu

1 comment:

nhuthuy said...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.